Матеріально-технічне забезпечення ЗДО

(згідно з ліцензійними умовами)

Оршовецький  заклад дошкільної освіти являє собою двоповерхову будівлю, яка включає  адміністративно-господарські

приміщення (харчоблок, пральня,  методичний, медичний та кабінет  директора, психолога, завідувача господарства), навчальні (4 виховні  групи, кабінет психолога). 

 

Групу для дітей раннього віку розташовано на І поверсі і має окремий вхід. В груповому приміщенні облаштовано приймальну, ігрову, спальну, туалетну, буфетну кімнати згідно санітарного регламенту.

Групи, які розташовані на І поверсі мають окремі входи запасні евакуаційні виходи.

Групи для дітей старшого та середнього дошкільного віку розміщені на ІІ поверсі, які мають спільний вхід та окремі евакуаційні виходи.

В групових приміщеннях другого поверху також облаштовано приймальну, ігрову, спальну, туалетну, буфетну кімнати згідно санітарного регламенту.

 

Усі приміщення дошкільного закладу мають естетичний вигляд, оздоблені кімнатними рослинами, улаштовані з дотриманням вимог санітарного регламенту. Територія має огорожу по всьому периметру дошкільного закладу, достатньо озеленена, безпечна для дітей, відповідає педагогічним вимогам, санітарним нормам та правилам пожежної безпеки. Ігрове та спортивне обладнання на майданчиках відповідає зросту та віковим особливостям дітей, надійно закріплене та безпечне в користуванні. Господарський двір ізольований від ігрових майданчиків, має самостійний в'їзд для службового транспорту.                       

 

Стан приміщення харчоблоку та його обладнання

 

        Харчоблок дошкільного закладу відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Технологічне обладнання знаходиться в робочому стані. Харчоблок забезпечено виробничими столами, в достатній кількості кухонного посуду різного розміру та призначення, необхідного інвентарю. Весь посуд, інвентар, промарковано, вказано їх об’єм та призначення. Санітарний стан приміщень харчоблоку задовільний.  Миючі, дезінфікуючі засоби зберігаються у маркованому посуді без доступу світла. Прибиральний інвентар закріплено за кожним із приміщень харчоблоку, відповідно промарковано.

 

Стан приміщення пральні та його обладнання

 

Пральня має два входи: для приймання використаної та видачі чистої білизни та вихід назовні до зони сушіння білизни, складається з двох приміщень:

 

- пральна кімната, (пральною машиною, гладильною дошкою та праскою).

  

Стан підвальних приміщень, допоміжних будівель на території

 

У підвальному приміщенні знаходиться захисна споруда цивільного захисту (цивільної оборони) протирадіаційне укриття. Забезпечується належний стан утримання захисної споруди.

 

Стан протипожежного інвентарю, його утримання

 

У дошкільному закладі підтримується належний протипожежний режим. Усі евакуаційні виходи утримуються у незахаращеному стані, протипожежне обладнання та інвентар знаходиться у визначених місцях. Дошкільний заклад забезпечено в достатній кількості вогнегасниками, протипожежними покривалами, є протипожежний щит. Потребуємо встановлення сертифікованої системи автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей  про пожежу та вогнезахисної обробки приміщень горища.

 У 2019 році проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень закладу.

 

Стан навчальних та адміністративних приміщень

 

У групових кімнатах приміщеннях розміщено необхідні меблі, килими для ігрової діяльності, облаштовано ігрові та навчальні зони, створено безпечне предметне-розвивальне середовище, яке відповідає віку дітей, сприяє вирішенню освітніх та виховних завдань.

 

Спальні кімнати обладнані   стаціонарними ліжками, що відповідають зросту та віку дітей. Ліжка закріплені за кожною дитиною, промарковані однаково з постільною білизною.